Składniki:
- truskawki (1 kilogramów)
- cukier żelujący (200 gramów)
- jajka (2 sztuk)
- mąka (70 gramów)
- mleko (100 mililitrów)
- olej (według uznania)
- serek camembert (4 sztuk)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
500 g truskawek zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier żelujący i mieszać aż cukier się rozpuści.
Resztę truskawek pokroić na małe kawałki, dodać do musu, delikatnie wymieszać i chłodzić 2 godziny.
Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli przygotować ciasto. Olej rozgrzać w wysokim garnku. Serki zanurzać w cieście i smażyć na złocisty kolor. Podawać z musem.
Resztę truskawek pokroić na małe kawałki, dodać do musu, delikatnie wymieszać i chłodzić 2 godziny.
Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli przygotować ciasto. Olej rozgrzać w wysokim garnku. Serki zanurzać w cieście i smażyć na złocisty kolor. Podawać z musem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób