w , ,

Mus truskawkowy ze smażonym serem

Składniki:

  • truskawki (1 kilogramów)
  • cukier żelujący (200 gramów)
  • jajka (2 sztuk)
  • mąka (70 gramów)
  • mleko (100 mililitrów)
  • olej (według uznania)
  • serek camembert (4 sztuk)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

500 g truskawek zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier żelujący i mieszać aż cukier się rozpuści.
Resztę truskawek pokroić na małe kawałki, dodać do musu, delikatnie wymieszać i chłodzić 2 godziny.
Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli przygotować ciasto. Olej rozgrzać w wysokim garnku. Serki zanurzać w cieście i smażyć na złocisty kolor. Podawać z musem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Pink Gin

Truskawki w cieście