Składniki:
- serek mascarpone (25 dekagramów)
- przyprawa do piernika (3 łyżek deserowych)
- żelatyna (1 łyżek deserowych)
- Cynamon (0.5 łyżek deserowych)
- miód (15 dekagramów)
- śmietana kremówka (1 szklanek)
- czekolada biała (2 dekagramów)
- czekolada gorzka (2 dekagramów)
- mandarynka (4 sztuk)
Przygotowanie:
Serek utrzeć mikserem z płynnym miodem, wymieszać z cynamonem i przyprawą do pierników. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić na małym ogniu (według przepisu na opakowaniu). Dodać 2-3 łyżki kremu, dobrze wymieszać i połączyć z całym kremem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy piernikowej, przełożyć do salaterek lub pucharków, posypać startą na wiórki białą i gorzką czekoladą, udekorować mandarynkami.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób