w

Mus piernikowy

Składniki:

  • serek mascarpone (25 dekagramów)
  • przyprawa do piernika (3 łyżek deserowych)
  • żelatyna (1 łyżek deserowych)
  • Cynamon (0.5 łyżek deserowych)
  • miód (15 dekagramów)
  • śmietana kremówka (1 szklanek)
  • czekolada biała (2 dekagramów)
  • czekolada gorzka (2 dekagramów)
  • mandarynka (4 sztuk)

Przygotowanie:

Serek utrzeć mikserem z płynnym miodem, wymieszać z cynamonem i przyprawą do pierników. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić na małym ogniu (według przepisu na opakowaniu). Dodać 2-3 łyżki kremu, dobrze wymieszać i połączyć z całym kremem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy piernikowej, przełożyć do salaterek lub pucharków, posypać startą na wiórki białą i gorzką czekoladą, udekorować mandarynkami.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Biszkopt maślany

Sałatka ogórkowa