Składniki:
- grzyb (80 dekagramów)
- margaryna (2 dekagramów)
- cebula (5 dekagramów)
- tłuszcz (2 dekagramów)
- mąka (2 dekagramów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- koperek (1 łyżek stołowych)
- natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać w bieżącej wodzie, cienko poszatkować. Obraną cebulę pokrajać w drobną kostkę, dodać tłuszcz, 3 – 4 łyżki wody i razem dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, podprawić mąką, dodać sól i pieprz, zagotować, włożyć surowe masło (2 dkg) i siekaną zieleninę, wymieszać, wyłożyć na salaterkę.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób