w

Czekoladowe ciasto z blachy

Składniki:

  • cukier puder (225 gramów)
  • margaryna (225 gramów)
  • jajka (4 gramów)
  • mleko (4 łyżek stołowych)
  • mąka pszenna (350 gramów)
  • proszek do pieczenia (2 łyżek deserowych)
  • kakao (3 łyżek stołowych)
  • groszków z czekolady mlecznej (50 gramów)
  • groszków z czekolady deserowej (50 gramów)
  • groszków z czekolady białej (50 gramów)
  • cukier puder (według uznania)

Przygotowanie:

1 posmarować tłuszczem blachę o wymiarach 33x23x5
2 wszystkie składniki prócz czekoladowych groszków, wymieszać w misce na gładką masę
3 ucierając dolewać mleko, dorzucić groszki i wymieszać
4 przełożyć blachę do blachy i wygładzić. Piec w 180stopniach ok 30-40 min.
5 zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

15 osób

Dieta w chorobie wrzodowej

Budyniowe kawałki