Składniki:
- cukier puder (225 gramów)
- margaryna (225 gramów)
- jajka (4 gramów)
- mleko (4 łyżek stołowych)
- mąka pszenna (350 gramów)
- proszek do pieczenia (2 łyżek deserowych)
- kakao (3 łyżek stołowych)
- groszków z czekolady mlecznej (50 gramów)
- groszków z czekolady deserowej (50 gramów)
- groszków z czekolady białej (50 gramów)
- cukier puder (według uznania)
Przygotowanie:
1 posmarować tłuszczem blachę o wymiarach 33x23x5
2 wszystkie składniki prócz czekoladowych groszków, wymieszać w misce na gładką masę
3 ucierając dolewać mleko, dorzucić groszki i wymieszać
4 przełożyć blachę do blachy i wygładzić. Piec w 180stopniach ok 30-40 min.
5 zimne ciasto posypać cukrem pudrem
2 wszystkie składniki prócz czekoladowych groszków, wymieszać w misce na gładką masę
3 ucierając dolewać mleko, dorzucić groszki i wymieszać
4 przełożyć blachę do blachy i wygładzić. Piec w 180stopniach ok 30-40 min.
5 zimne ciasto posypać cukrem pudrem
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
15 osób