w ,

Czekolada po meksykańsku

Składniki:

  • kakao (1/4 szklanek)
  • cukier (1/4 szklanek)
  • Cynamon (1/2 łyżek deserowych)
  • sól (1 szczypta)
  • mleko (3 szklanek)
  • śmietanka (1 szklanek)
  • wanilia (1 łyżek deserowych)
  • bita śmietana (według uznania)

Przygotowanie:

Na małym ogniu połączyć kakao, cukier, sól i 1 szklankę mleka, mieszać aż będzie gładkie. Zwiększyć ogień, po chwili dodać resztę mleka, śmietankę i wanilię. Doprowadzić do zagotowania. Podawać w szklankach lub kubeczkach. Przybrać bitą śmietaną.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

6 osób

Eskalopki w sosie koperkowym

Sos chrzanowy z borówkami