w ,

Chrupiace ciasteczka z kokosem

Składniki:

  • mąka (2 szklanek)
  • wiórki kokosowe (1 szklanek)
  • cukier (0,5 szklanek)
  • masło (200 gramów)
  • mleko (0,25 szklanek)
  • jajka (1 sztuk)
  • cukier waniliowy (1 łyżek stołowych)
  • cukier puder (według uznania)

Przygotowanie:

Mikserem utrzeć w dużym naczyniu wszystkie składniki ciasta, aż do uzyskania jednolitej masy (ok. 2 minuty). Nabierać je łyżeczką, formować małe kulki, układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i rozpłaszczać dłonią, zachowując 3 cm odstępy. Piec ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor. Gorące posypać cukrem pudrem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Lody czekoladowe

Kurczak w sosie Banana Curry