w , ,

Budyniowy przekładaniec

Składniki:

  • mąka (1.5 szklanek)
  • cukier (3 łyżek stołowych)
  • margaryna (0.5 sztuk)
  • kakao (1 łyżek stołowych)
  • proszek do pieczenia (2 łyżek deserowych)
  • budyń czekoladowy (1 sztuk)
  • budyń śmietankowy (1 sztuk)
  • serek waniliowy (400 gramów)
  • jajka (2 sztuk)

Przygotowanie:

Margarynę z cukrem i z jednym jajkiem utrzeć na jednolitą masę.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakaem. Dokładnie wymieszać i wyłożyć, na dno, dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Według przepisu na opakowaniu ugotować budyń śmietankowy i gorący wylać na ciasto w tortownicy.Do serka wsypać budyń czekoladowy w proszku, dodać drugie jajko, wymieszać i wyłożyć na wierzch tortownicy. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Czas przygotowania:

75 minut

Porcja dla:

12 osób

Spaghetti carbonara

Racuszki twarogowe