Składniki:
- mąka (1.5 szklanek)
- cukier (3 łyżek stołowych)
- margaryna (0.5 sztuk)
- kakao (1 łyżek stołowych)
- proszek do pieczenia (2 łyżek deserowych)
- budyń czekoladowy (1 sztuk)
- budyń śmietankowy (1 sztuk)
- serek waniliowy (400 gramów)
- jajka (2 sztuk)
Przygotowanie:
Margarynę z cukrem i z jednym jajkiem utrzeć na jednolitą masę.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakaem. Dokładnie wymieszać i wyłożyć, na dno, dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Według przepisu na opakowaniu ugotować budyń śmietankowy i gorący wylać na ciasto w tortownicy.Do serka wsypać budyń czekoladowy w proszku, dodać drugie jajko, wymieszać i wyłożyć na wierzch tortownicy. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Czas przygotowania:
75 minut
Porcja dla:
12 osób