w

Biała kiełbasa w warzywach

Składniki:

  • biała kiełbasa (15 sztuk)
  • marchew (250 gramów)
  • por (200 gramów)
  • cebula (200 gramów)
  • seler (200 gramów)
  • pietruszka (250 gramów)
  • ketchup (według uznania)
  • olej słonecznikowy (według uznania)
  • masło (2 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Nacieramy kiełbasę olejem słonecznikowym, żeby nie pękła w czasie pieczenia i układamy na blaszce. Następnie obkładamy jarzynami (pociętymi na paseczki). Pieczemy pół godziny, po czym wyjmujemy blachę z piekarnika, smarujemy kiełbasę ketchupem, na warzywa kładziemy dwie łyżki masła i ponownie zapiekamy około 20 minut.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

8 osób

Omlet pyszny

Czerwona kapusta