Składniki:
- baranina bez kości (0.5 kilogramów)
- kolendra mielona (1 łyżek deserowych)
- chili (0.25 łyżek deserowych)
- cumin (0.5 łyżek deserowych)
- imbir (0.5 łyżek deserowych)
- czosnek (1 ząbki)
- sól (1 łyżek deserowych)
- ocet (1 łyżek deserowych)
- woda (0.3 łyżek stołowych)
- olej jadalny (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
1. Utrzeć kolendrę, chilli, cumin lub kminek, imbir, czosnek i sól, wymieszać z mięsem, włożyć do miski, polać octem z wodą i odstawić na 3 godz.2. Mięso osączyć, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia ze wszystkich stron.3. Podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 min., aż mięso będzie miękkie, 4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną lub mizerią.Proporcje dla 4-5 osób
Czas przygotowania:
55 minut
Porcja dla:
5 osób