w , ,

Zupa krem ze szparagów

Składniki:

  • włoszczyzna (1 pęczek)
  • piersi z indyka (600 gramów)
  • liść laurowy (4 listków)
  • ziele angielskie (5 sztuk)
  • koperek (według uznania)
  • pietruszka (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • szparagi (500 gramów)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zalać zimną wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 3-4 godziny. Wyciągnąć szparagi, przecedzić bulion. Do bulionu włożyć szparagi i zmiksować na gładką masę. Można zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej. dodać śmietanę do smaku.
Podawać z grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Ciasto na strudel

Absolut vanilia grasshopper