Składniki:
- kabaczek (1 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- ząbek czosnku (1 sztuk)
- musztarda (1 łyżek deserowych)
- olej sojowy (3 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- śmietana (0.5 szklanek)
- natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
- cukier (według uznania)
Przygotowanie:
Kabaczek umyć, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Pokroić w cieniutkie plasterki, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i olej. Wymieszać doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Wyłożyć na salaterkę, polać śmietaną i posypać posiekaną natką.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób