w

Surówka z kabaczka

Składniki:

  • kabaczek (1 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • ząbek czosnku (1 sztuk)
  • musztarda (1 łyżek deserowych)
  • olej sojowy (3 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • śmietana (0.5 szklanek)
  • natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
  • cukier (według uznania)

Przygotowanie:

Kabaczek umyć, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Pokroić w cieniutkie plasterki, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i olej. Wymieszać doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Wyłożyć na salaterkę, polać śmietaną i posypać posiekaną natką.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Tarta owocowa z kremem

Kanapki z serem żółtym, marynowanymi grzybami i ka