Składniki:
- gorzka czekolada (15 dekagramów)
- Biała czekolada (15 dekagramów)
- żółtka (2 sztuk)
- masło (10 dekagramów)
- gęsta śmietana (2 łyżek stołowych)
- Paczka biszkoptów (1 sztuk)
- wiórki kokosowe (według uznania)
- Kruszony cukier kandyz (według uznania)
- kakao (według uznania)
- Kolorowe koraliki spożywcze (według uznania)
Przygotowanie:
Czekoladę połamać,rozpuścić w kąpieli wodnej w osobnych naczyniach białą i gorzką.Biszkopty pokruszyć,wymieszać z żółtkami,utrzeć na parze,po połowie dodać do masy czekoladowej,przestudzić.Do schłodzonej masy dodać masło i śmietanę,dokładnie wymieszać.Formować z masy nieduże kulki,obtaczać w kakao,wiórkach kokosowych i koralikach.Podawać schłodzone.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
12 osób