w ,

Słodkie jajeczka

Składniki:

  • gorzka czekolada (15 dekagramów)
  • Biała czekolada (15 dekagramów)
  • żółtka (2 sztuk)
  • masło (10 dekagramów)
  • gęsta śmietana (2 łyżek stołowych)
  • Paczka biszkoptów (1 sztuk)
  • wiórki kokosowe (według uznania)
  • Kruszony cukier kandyz (według uznania)
  • kakao (według uznania)
  • Kolorowe koraliki spożywcze (według uznania)

Przygotowanie:

Czekoladę połamać,rozpuścić w kąpieli wodnej w osobnych naczyniach białą i gorzką.Biszkopty pokruszyć,wymieszać z żółtkami,utrzeć na parze,po połowie dodać do masy czekoladowej,przestudzić.Do schłodzonej masy dodać masło i śmietanę,dokładnie wymieszać.Formować z masy nieduże kulki,obtaczać w kakao,wiórkach kokosowych i koralikach.Podawać schłodzone.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

12 osób

Udka kurczaka w sosie śliwkowym

Koktajl alaska