w

Pasztet z zająca

Składniki:

  • zając (1 sztuk)
  • wątróbka cielęca (35 dekagramów)
  • mięso wieprzowe (35 dekagramów)
  • boczek wędzony (15 dekagramów)
  • słonina (10 dekagramów)
  • seler (1 sztuk)
  • pietruszka (1 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • grzyby suszone (1 dekagramów)
  • bułka czerstwa (10 dekagramów)
  • jajko (3 sztuk)
  • liście laurowe (2 sztuk)
  • ziele angielskie (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • gałka muszkatołowa (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • tłuszcz (według uznania)

Przygotowanie:

Przyrządzić według przepisu Pasztet z cielęciny
 

Czas przygotowania:

90 minut

Porcja dla:

8 osób

Kiełbasa swojska

Gyros szybki