Składniki:
- mąka (20 gramów)
- jajka (2 sztuk)
- mleko (50 mililitrów)
- sól (1 szczypta)
- cukier (2 szczypta)
- olej (według uznania)
- cukier puder (2 łyżek stołowych)
- dżem (3 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Wykonanie:
Gdy potrawy ma być:
Mało-mała miska
Średnio-średnia miska
Dużo-duża miska
Do miski wsypać mąkę wbić jaja zalać mlekiem i wsypać sól i cukier.Gdy produkty będą w misce energicznie wymieszać lub wymiksować mikserem aż się zrobi ciasto.Nagrzać patelnie poczekać 1min. Zalać olejem i na patelnię wlać ciasto gdy spód się usmażyć to obrócić na drugą stronę jak naleśnik będzie przygotowany można nalać dżem lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!
Gdy potrawy ma być:
Mało-mała miska
Średnio-średnia miska
Dużo-duża miska
Do miski wsypać mąkę wbić jaja zalać mlekiem i wsypać sól i cukier.Gdy produkty będą w misce energicznie wymieszać lub wymiksować mikserem aż się zrobi ciasto.Nagrzać patelnie poczekać 1min. Zalać olejem i na patelnię wlać ciasto gdy spód się usmażyć to obrócić na drugą stronę jak naleśnik będzie przygotowany można nalać dżem lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
6 osób