Składniki:

  • mąka (20 gramów)
  • jajka (2 sztuk)
  • mleko (50 mililitrów)
  • sól (1 szczypta)
  • cukier (2 szczypta)
  • olej (według uznania)
  • cukier puder (2 łyżek stołowych)
  • dżem (3 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Wykonanie:
Gdy potrawy ma być:
Mało-mała miska
Średnio-średnia miska
Dużo-duża miska
Do miski wsypać mąkę wbić jaja zalać mlekiem i wsypać sól i cukier.Gdy produkty będą w misce energicznie wymieszać lub wymiksować mikserem aż się zrobi ciasto.Nagrzać patelnie poczekać 1min. Zalać olejem i na patelnię wlać ciasto gdy spód się usmażyć to obrócić na drugą stronę jak naleśnik będzie przygotowany można nalać dżem lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

6 osób

Lekki rosół rodzinny

Sałatka z szynką i koszoną kapustą