Składniki:
- ser mielony (500 gramów)
- śmietanka słodka (500 mililitrów)
- jajka (4 sztuk)
- cukier puder (200 gramów)
- rodzynki (100 gramów)
- cukier waniliowy (1 łyżek stołowych)
- mąka ziemniaczana (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Ubijamy śmietanę.
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, proszek do pieczeni, mąkę ziemniaczaną .
Białką ubijamy na pianę.
Mieszamy masę z żółtek i sera ze śmietaną, dodajemy rodzynki, a na sam koniec mieszamy delikatnie z pianą.
Wylewamy całość do przygotowanej blachy/tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180 stopniach.
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, proszek do pieczeni, mąkę ziemniaczaną .
Białką ubijamy na pianę.
Mieszamy masę z żółtek i sera ze śmietaną, dodajemy rodzynki, a na sam koniec mieszamy delikatnie z pianą.
Wylewamy całość do przygotowanej blachy/tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180 stopniach.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
12 osób