w , , ,

Legumina z kaszy kukurydzianej z serem

Składniki:

  • kasza kukurydziana (0.5 szklanek)
  • jajko (4 sztuk)
  • ser biały (12 dekagramów)
  • cukier (5 szklanek)
  • śmietana (0.75 szklanek)
  • skórka z cytryny (według uznania)

Przygotowanie:

Niekwaśny ser przetrzeć przez sito lub zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z serem, śmietaną, kaszą i skórką z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą. Nie perforowaną wkładkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę wyłożyć do wkładki, wstawić do szybkowaru. Zamknąć, ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Jabłkowe tobołki z calvadosem

Kotlety ze słonecznika