w

Kotlety mielone

Składniki:

  • mięso mielone (500 gramów)
  • bułka tarta (według uznania)
  • jajka (2 sztuk)
  • czosnek (2 sztuk)
  • soda oczyszczona (0.25 łyżek deserowych)
  • vegeta (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • bułka (1 sztuk)
  • olej (według uznania)

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z jajkami i z namoczoną, i odciśniętą bułką, dodać rozdrobniony czosnek i przyprawy oraz sodę i 2 łyżki bułki tartej. Z dobrze wyrobionej masy formować niewielkie kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Tortilla z la corunii

Czy białko roślinne jest tak samo dobre jak zwierz