w

Baranina z brukwią

Składniki:

  • baranina z kością (60 dekagramów)
  • mąka (1 łyżek stołowych)
  • tłuszcz (4 dekagramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • vegeta (1 łyżek stołowych)
  • brukiew (50 dekagramów)
  • sól (według uznania)
  • zielenina (według uznania)

Przygotowanie:

Oddzielić mięso od kości, pokroić na małe kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę i też lekko podrumienić. Wlać tyle wody, by ledwie pokryła mięso, wsypać przyprawę, posolić. Oczyścić brukiew, pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.Uwaga. Kto lubi, może dodać do potrawy 2-3 obrane ze skórki pomidory lub łyżkę koncentratu pomidorowego.

Czas przygotowania:

35 minut

Porcja dla:

3 osób

Jamaica Sunday

Przepychota