Składniki:
- baranina z kością (60 dekagramów)
- mąka (1 łyżek stołowych)
- tłuszcz (4 dekagramów)
- cebula (1 sztuk)
- vegeta (1 łyżek stołowych)
- brukiew (50 dekagramów)
- sól (według uznania)
- zielenina (według uznania)
Przygotowanie:
Oddzielić mięso od kości, pokroić na małe kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę i też lekko podrumienić. Wlać tyle wody, by ledwie pokryła mięso, wsypać przyprawę, posolić. Oczyścić brukiew, pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.Uwaga. Kto lubi, może dodać do potrawy 2-3 obrane ze skórki pomidory lub łyżkę koncentratu pomidorowego.
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
3 osób