Składniki:

  • wafel andrut kwadrat (1 sztuk)
  • mleko (1/2 litrów)
  • cukier (60 dekagramów)
  • cukier waniliowy (1 sztuk)
  • orzechy włoskie (10 dekagramów)
  • wiórki kokosowe (10 dekagramów)
  • kakao gorzkie (2-3 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Mleko wlać do garnka dodać cukier i cukier waniliowy i na małym ogniu gotować ok godziny aż zmniejszy objętość i nabierze karmowego koloru:):) wafle podzielić na cztery. Masę z mleka podzielić na cztery części. Do I dodać kokos i wymieszać, do II dodać posiekane orzechy włoskie, do III dodać kakao a IV zostaje waniliowa. Smarujemy wafle i mamy cztery rodzaje wafli PYSZNYCH… Smacznego

Czas przygotowania:

120 minut

Porcja dla:

16 osób

Sałatka z kuskusem – Tabuli

Herbata niespodzianka