Składniki:
- filety rybne (1,5 kilogramów)
- cebula (5 sztuk)
- brzoskwinie (1 puszka)
- papryka konserwowa (1 puszka)
- ketchupu (380 gramów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- olej (według uznania)
- mąka (według uznania)
- jajka (według uznania)
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na rozgrzany tłuszcz i dusić pod przykryciem. Następnie dodać sok z brzoskwini, pokrojone w kostkę brzoskwinie i paprykę pokrojoną w paski. Chwilę dusić, po czym dodać ketchup, można jeszcze dodać trochę soku z papryki, dodać sól i pieprz.
Filety rybne osól i opieprz, panieruj w cieście: jajko wymieszane z mąką. Usmaż.Usmażone ryby zalać zrobionym sosem.
Podawać na ciepło i zimno.
Filety rybne osól i opieprz, panieruj w cieście: jajko wymieszane z mąką. Usmaż.Usmażone ryby zalać zrobionym sosem.
Podawać na ciepło i zimno.
Udanego przyrządzania 🙂
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
10 osób