w

Ryba z brzoskwiniami

Składniki:

  • filety rybne (1,5 kilogramów)
  • cebula (5 sztuk)
  • brzoskwinie (1 puszka)
  • papryka konserwowa (1 puszka)
  • ketchupu (380 gramów)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • olej (według uznania)
  • mąka (według uznania)
  • jajka (według uznania)

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na rozgrzany tłuszcz i dusić pod przykryciem. Następnie dodać sok z brzoskwini, pokrojone w kostkę brzoskwinie i paprykę pokrojoną w paski. Chwilę dusić, po czym dodać ketchup, można jeszcze dodać trochę soku z papryki, dodać sól i pieprz.
Filety rybne osól i opieprz, panieruj w cieście: jajko wymieszane z mąką. Usmaż.Usmażone ryby zalać zrobionym sosem.
Podawać na ciepło i zimno.

Udanego przyrządzania 🙂

Czas przygotowania:

35 minut

Porcja dla:

10 osób

Pieczony łosoś z owocami

Jak używać przypraw