Składniki:

  • tandoori masala czerwona (według uznania)
  • pierś z kurczaka (400 gramów)
  • śmietana 18 (400 gramów)
  • cebula (2 gramów)
  • korzeń imbiru (według uznania)
  • sok z cytryny (3 łyżek stołowych)
  • czosnek (3 ząbki)
  • oliwa z oliwek (według uznania)
  • ryż (2 porcja)

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić na ok. 3 cm kostki. Cebule, imbir, czosnek zetrzeć na papkę i dodać przyprawę tandoori masala czerwoną. Do tego wrzucić kawałki kurczaka surowego i odstawić na ok. 4h do lodówki. Wyjąć usmażyć na oliwie z oliwek i dodać śmietanę. Poczekać aż zgęstnieje podawać z ryzem.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

4 osób

Kurczak z oliwkami

Placek śródziemnomorski