w , ,

Ostra zupa meksykańska

Składniki:

  • mięso mielone (0.5 kilogramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • czosnek (4 ząbki)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • papryka słodka (według uznania)
  • papryka ostra (według uznania)
  • kukurydza (0.2 kilogramów)
  • fasola czerwona (0.2 kilogramów)
  • pepperoni zielone (1 sztuk)
  • woda (według uznania)
  • koncentrat pomidorowy (0.1 kilogramów)

Przygotowanie:

czosnek kroimy w cienkie plasterki następnie smażymy w rondlu, dorzucamy cebule pokrojoną w drobna kostkę.Smażymy aż nabierze złocistego koloru.wrzucamy mięso mielone doprawiamy sola i papryką.gdy mięso się już wysmaży dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydze i czerwona fasole.całość smażymy przez około 3 minuty po czym zalewamy wodą.dodajemy papryczkę pepperoni i całość gotujemy.na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

8 osób

Wołowe kotleciki z pieczarkami

Tortellini z mięsem i pomidorami