Składniki:
- mięso mielone (0.5 kilogramów)
- cebula (1 sztuk)
- czosnek (4 ząbki)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- papryka słodka (według uznania)
- papryka ostra (według uznania)
- kukurydza (0.2 kilogramów)
- fasola czerwona (0.2 kilogramów)
- pepperoni zielone (1 sztuk)
- woda (według uznania)
- koncentrat pomidorowy (0.1 kilogramów)
Przygotowanie:
czosnek kroimy w cienkie plasterki następnie smażymy w rondlu, dorzucamy cebule pokrojoną w drobna kostkę.Smażymy aż nabierze złocistego koloru.wrzucamy mięso mielone doprawiamy sola i papryką.gdy mięso się już wysmaży dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydze i czerwona fasole.całość smażymy przez około 3 minuty po czym zalewamy wodą.dodajemy papryczkę pepperoni i całość gotujemy.na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
8 osób