Składniki:
- kotleciki jagnięce z kostką (12 sztuk)
- papryka żółta (1 sztuk)
- bakłażan (1 sztuk)
- cukinia (1 sztuk)
- pomidor (1 sztuk)
- oliwa (3 łyżek stołowych)
- listki bazylii (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyty, osuszony bakłażan pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona cukinie pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić w ćwiartki. Warzywa oprószyć pieprzem, skropić oliwą i upiec na ruszcie.
Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe.
Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami bazylii.
Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe.
Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami bazylii.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób