Składniki:

  • dorodne papryki (4 sztuk)
  • ryż w workach (2 sztuk)
  • pierś kurczaka (1 sztuk)
  • marchewka mrożona (0,25 kilogramów)
  • fasolka zielona mrożona (0,25 kilogramów)

Przygotowanie:

Najpierw ugotuj ryż według przepisu , który powinien znaleźć się na opakowaniu oraz podsmaż wcześniej pokrojonego kurczaka na średnim ogniu.Po chwili wstaw także fasolkę i marchewkę w jednym garnku pełnym wody. Następnie odkrój górne części papryczek i wydryluj je. Ugotowany przedtem ryż z marchewkką i fasolką oraz usmażonym kurczakiem powinien znaleźć się teraz w misce .
Wymieszaj masę i włóż ok po 2 łyżki do jednej papryczki. W końcu wstaw papryczki z farczem i czapeczkami do piekarnika . Piecz do widocznego ich zarumienienia.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Kotlety z grzybów po litewsku

Sałatka z makreli