Składniki:
- dorodne papryki (4 sztuk)
- ryż w workach (2 sztuk)
- pierś kurczaka (1 sztuk)
- marchewka mrożona (0,25 kilogramów)
- fasolka zielona mrożona (0,25 kilogramów)
Przygotowanie:
Najpierw ugotuj ryż według przepisu , który powinien znaleźć się na opakowaniu oraz podsmaż wcześniej pokrojonego kurczaka na średnim ogniu.Po chwili wstaw także fasolkę i marchewkę w jednym garnku pełnym wody. Następnie odkrój górne części papryczek i wydryluj je. Ugotowany przedtem ryż z marchewkką i fasolką oraz usmażonym kurczakiem powinien znaleźć się teraz w misce .
Wymieszaj masę i włóż ok po 2 łyżki do jednej papryczki. W końcu wstaw papryczki z farczem i czapeczkami do piekarnika . Piecz do widocznego ich zarumienienia.
Wymieszaj masę i włóż ok po 2 łyżki do jednej papryczki. W końcu wstaw papryczki z farczem i czapeczkami do piekarnika . Piecz do widocznego ich zarumienienia.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób