w ,

Jajecznica bosforska

Składniki:

  • masło (według uznania)
  • cebula (2 sztuk)
  • pomidor (4 sztuk)
  • jajko (4 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

1. Na patelni z rozgrzanym masłem lub olejem, smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta, często mieszając – nie dopuścić do zrumienienia. 2. Pomidory ułożyć na cebuli, smażyć przez 2-3 min., aż będą miękkie. 3: Wbijać jaja, doprawić solą i pieprzem, 2 smażyć pod przykryciem przez 3 min. 4. Podawać natychmiast ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 2-4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

4 osób

Sernik błyskawiczny

Surówka piękności