Składniki:
- Niebieskie curacao (20 mililitrów)
- Krem kokosowy (20 mililitrów)
- Jasny rum (45 mililitrów)
- sok ananasowy (45 mililitrów)
- Liście i trójkąciki ananasa (według uznania)
- Plasterek gojawy (według uznania)
- Cząstka limy (według uznania)
- Wiśnia maraschino (według uznania)
Przygotowanie:
Wlać do miksera curacao, krem kokosowy i jasny rum, wrzucić trochę tłuczonego lodu. Krótko zmiksować do otrzymania jednolitej barwy. Dodać sok ananasowy i jeszcze raz zmiksować do spienienia. Duży kieliszek koktajlowy lub do wina napełnić w 3/4 kruszonym lodem. Przelać do niego koktajl przez sitko barowe.
Ozdobić trójkącikiem ananasa, plasterkiem gojawy, cząstką limy i wisienką maraschino.
Ozdobić trójkącikiem ananasa, plasterkiem gojawy, cząstką limy i wisienką maraschino.
Czas przygotowania:
10 minut
Porcja dla:
1 osoby