Składniki:

  • Niebieskie curacao (20 mililitrów)
  • Krem kokosowy (20 mililitrów)
  • Jasny rum (45 mililitrów)
  • sok ananasowy (45 mililitrów)
  • Liście i trójkąciki ananasa (według uznania)
  • Plasterek gojawy (według uznania)
  • Cząstka limy (według uznania)
  • Wiśnia maraschino (według uznania)

Przygotowanie:

Wlać do miksera curacao, krem kokosowy i jasny rum, wrzucić trochę tłuczonego lodu. Krótko zmiksować do otrzymania jednolitej barwy. Dodać sok ananasowy i jeszcze raz zmiksować do spienienia. Duży kieliszek koktajlowy lub do wina napełnić w 3/4 kruszonym lodem. Przelać do niego koktajl przez sitko barowe.
Ozdobić trójkącikiem ananasa, plasterkiem gojawy, cząstką limy i wisienką maraschino.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

1 osoby

Babka petersburska

Barszcz czerwony z grzybami