w ,

Zapiekane kanapki z warzywami

Składniki:

  • chleb razowy (według uznania)
  • brokuła (1 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • bazylia (według uznania)
  • tymianek (1 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • oliwa (1 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i brokuły. Podsmażać do czasu, aż brokuły staną się jasno zielone, a cebula jasno żółta. Ułożyć warzywa na kromce, przykryć drugą, ułożyć w piekarniku na formie polanej oliwą i zapiec przez około 10-15 minut.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

3 osób

Grillowane aromatyczne kotleciki jagnięce

Sałatka z ogórków