w ,

Kanapeczki na jeden kęs

Składniki:

  • filety anchois (8 sztuk)
  • natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
  • bazylia (1 łyżek stołowych)
  • oliwki (10 sztuk)
  • twarożek (80 gramów)
  • kromki chleba (6 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • czerwona papryka (0.25 sztuk)

Przygotowanie:

Rybkę anchois odsączyć z oliwy (można rozgnieść widelcem lub pozostawić w całości) Oliwki pokroić drobno. Twarożek wymieszać z anchois , oliwkami,papryką cienko pokrojoną bazylią i natką pietruszki, przyprawić do smaku. Kromki chleba posmarować twarożkiem a inne podawać z samą rybą.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

2 osób

Kurczakowy placek

Prażonka wiejska