Składniki:

  • truskawki (200 gramów)
  • banany (2 sztuk)
  • Kokos w puszcze (115 gramów)
  • woda (120 mililitrów)
  • Biały rum (175 mililitrów)
  • Grenadyna (60 mililitrów)

Przygotowanie:

Opłukane truskawki podzielić na połówki lub na ćwiartki, jeśli są duże. Obrać banany i pokroić na grube plasterki. Włożyć owoce do miksera, dodać kokos w proszku oraz wodę. Miksować, aż mieszanina stanie się gładka, zgarniając do środka to, co przylgnie do ścianek. Wlać rum, grenadynę i wrzucić około 10 kostek lodu, wcześniej pokruszonych. Miksować do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji. Podawać natychmiast, zdobiąc napój paroma truskawkami.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

4 osób

Francuskie tosty z bananem

Bronx