Składniki:
- truskawki (200 gramów)
- banany (2 sztuk)
- Kokos w puszcze (115 gramów)
- woda (120 mililitrów)
- Biały rum (175 mililitrów)
- Grenadyna (60 mililitrów)
Przygotowanie:
Opłukane truskawki podzielić na połówki lub na ćwiartki, jeśli są duże. Obrać banany i pokroić na grube plasterki. Włożyć owoce do miksera, dodać kokos w proszku oraz wodę. Miksować, aż mieszanina stanie się gładka, zgarniając do środka to, co przylgnie do ścianek. Wlać rum, grenadynę i wrzucić około 10 kostek lodu, wcześniej pokruszonych. Miksować do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji. Podawać natychmiast, zdobiąc napój paroma truskawkami.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
4 osób