w

Francuskie tosty z bananem

Składniki:

  • jajka (1 sztuk)
  • koncentrat soku pomarańczowego (2 łyżek stołowych)
  • koncentrat soku jabłkowego (2 łyżek stołowych)
  • banany (1/2 sztuk)
  • mleko modyfikowane (1/4 szklanek)
  • kromka pszennego chleba (1 sztuk)
  • tłuszcz roślinny (według uznania)

Przygotowanie:

Wymieszać jajko, skoncentrowane soki,rozgniecionego banana i mleko w dużej misce i zmiksować na jednolitą masę.kromkę chleba trzymając szczypcami,moczyć w mieszance, obracając kilkakrotnie aż cały płyn wsiąknie. Rozgrzać mocno natłuszczoną blachę lub patelnie teflonową. Zmniejszyć płomień, położyć kanapkę, podsmażać, aż zrumieni się z obu stron, czyli ok 5min, pokroić na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

1 osoby

Sałatka z makaronem II

Strawberry and Banana Preparado