Składniki:
- ziemniak (0.5 kilogramów)
- cebula (1 sztuk)
- groszek zielony (1 szklanek)
- parówka (10 dekagramów)
- szynka (10 dekagramów)
- sól (1.5 łyżek deserowych)
- papryka (1 sztuk)
- jajko (6 sztuk)
Przygotowanie:
1. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub w żaroodpornym naczyniu układać warstwami : połowę ziemniaków; parówek, szynki, cebuli i groszku, doprawić solą. Z drugiej połowy produktów – ułożyć kolejne warstwy.
2. Na wierzch wbić jaja.
3. Potrawę przybrać paseczkami papryki lub polać ketchupem
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min.
Proporcje dla 4-6 osób.
2. Na wierzch wbić jaja.
3. Potrawę przybrać paseczkami papryki lub polać ketchupem
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min.
Proporcje dla 4-6 osób.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
6 osób