w ,

Kawa Latte z bitą śmietaną

Składniki:

  • bita śmietana Milbona (według uznania)
  • mleko Pilos (200 mililitrów)
  • kawa mocna (50 mililitrów)

Przygotowanie:

Do wysokiej szklanki z grubego szkła wlać gorące mleko Pilos, dopełnić szklankę spienionym mlekiem, zostawiając trochę miejsca na kawę. Aby w łatwy sposób spienić mleko należy użyć trzepaczki lub mieszadełka (przelać do plastikowego pojemnika i ubić do momentu uzyskania pożądanej konsystencji). Do tak przygotowanego mleka należy powoli i bardzo małym strumieniem wlewać zaparzoną kawę. Dzięki takiej kolejności dodawania powstanie prawdziwa, trzy poziomowa kawa Latte. Kawę dodatkowo udekorować dużym kleksem bitej śmietany.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

1 osoby

Karp pieczony z pieczarkami

Mus owocowy