w , , ,

Jajka z łososiem i pastą kawiorową

Składniki:

  • jajka (10 sztuk)
  • pasta kawiorowa łagodna (1 porcja)
  • kawior (4 łyżek stołowych)
  • koreczki helskie (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • łosoś wędzony (5 plastry)
  • zielony groszek (100 gramów)
  • majonez (2 łyżek stołowych)
  • szczypiorek (według uznania)

Przygotowanie:

Jajka uprzednio ugotowane obrać i przekroić na pół.Majonez wymieszać z pastą kawiorową,doprawić solą oraz pieprzem.Na połówkach jajek położyć koreczki helskie,odrobinę kawioru,kawałeczki łososia,kapary i udekorować kleksami z pasty kawiorowej.Groszek odsączyć z zalewy,przełożyć go na półmisek i na wierzchu ułożyć jajka.Posypać obficie posiekaną zieleniną.Groszek można też wymieszać z majonezem oraz posiekaną cebulą.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

12 osób

Faszerowana pierś indycza

Ziemniaczana sałatka do grila