Składniki:
- jajka (10 sztuk)
- pasta kawiorowa łagodna (1 porcja)
- kawior (4 łyżek stołowych)
- koreczki helskie (według uznania)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- łosoś wędzony (5 plastry)
- zielony groszek (100 gramów)
- majonez (2 łyżek stołowych)
- szczypiorek (według uznania)
Przygotowanie:
Jajka uprzednio ugotowane obrać i przekroić na pół.Majonez wymieszać z pastą kawiorową,doprawić solą oraz pieprzem.Na połówkach jajek położyć koreczki helskie,odrobinę kawioru,kawałeczki łososia,kapary i udekorować kleksami z pasty kawiorowej.Groszek odsączyć z zalewy,przełożyć go na półmisek i na wierzchu ułożyć jajka.Posypać obficie posiekaną zieleniną.Groszek można też wymieszać z majonezem oraz posiekaną cebulą.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
12 osób