Składniki:
- Rum ciemny (20 mililitrów)
- brandy (20 mililitrów)
- mleko (90 mililitrów)
- jajka (3 sztuk)
- Cukier miałki (3 łyżek stołowych)
- soda (1 szczypta)
- Rum ciemny (20 mililitrów)
- goździki mielone (1 szczypta)
- przyprawa korzenna (1 szczypta)
Przygotowanie:
Białka ubic na sztywno, dodać 1 łyżkę cukru z sodą. Żółtka utrzeć z 20 ml rumu, reszta cukru i przyprawami, a następnie wmieszać białka.
Do szklanki nałożyć 15 ml musu, wlać po 20 ml rumu i brandy, dopełnić wrzącym mlekiem.
Do szklanki nałożyć 15 ml musu, wlać po 20 ml rumu i brandy, dopełnić wrzącym mlekiem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
1 osoby