Składniki:

  • Rum ciemny (20 mililitrów)
  • brandy (20 mililitrów)
  • mleko (90 mililitrów)
  • jajka (3 sztuk)
  • Cukier miałki (3 łyżek stołowych)
  • soda (1 szczypta)
  • Rum ciemny (20 mililitrów)
  • goździki mielone (1 szczypta)
  • przyprawa korzenna (1 szczypta)

Przygotowanie:

Białka ubic na sztywno, dodać 1 łyżkę cukru z sodą. Żółtka utrzeć z 20 ml rumu, reszta cukru i przyprawami, a następnie wmieszać białka.
Do szklanki nałożyć 15 ml musu, wlać po 20 ml rumu i brandy, dopełnić wrzącym mlekiem.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

1 osoby

Omleciki z gąskami

Domowy bulion wołowy