w , ,

Poncz z rumem

Składniki:

  • miód (2 łyżek stołowych)
  • woda (2 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (4 sztuk)
  • rum jasny (236 mililitrów)
  • liscie mięty (5 łyżek stołowych)
  • Herbata (1 sztuk)
  • woda ciepła (944 mililitrów)
  • ginger – ale (472 mililitrów)
  • lód (według uznania)

Przygotowanie:

Rozpuśćmiód w ciepłej wodzie. Zlej rozpuszczony miód, sok z cytryn i rum dodzbanka. Dodaj liście mięty. W międzyczasie zaparz herbatę. Wlej gorącąherbatę do dzbanka. Dodaj „ginger – ale”. Całość dobrze wymieszaj. Dokażdej szklanki włóż kilka kostek lodu. Poncz z dzbanka przelej do misyponczowej.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

8 osób

Jajka faszerowane nowalijkami

Racuchy mojej babci