w , ,

Makaron na sposób chiński

Składniki:

  • mieso wieprzowe (250 gramów)
  • filet z piersi indyka (250 gramów)
  • makaron nitki (200 gramów)
  • groszek zielony mrożony (200 gramów)
  • marchewka (2 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • kapusta włoska (według uznania)
  • por (1 sztuk)
  • pędy bambusa marynowane (2 łyżek stołowych)
  • olej (2 łyżek stołowych)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczoną marchewkę pokroić w słupki. Kawałek oczyszczonej kapusty posiekać. Oczyszczony por pokroić w krążki. Oczyszczoną cebule posiekać. Cebule zeszklić na oleju, dodać pokrojone mięso i podsmażyć. Dodać warzywa oraz mrożony groszek. Całość oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 10 minut.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do warzyw razem z pędami bambusa i wymieszać.. Chwile smażyć i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

6 osób

Berentzer paradies cocktail

Sałatka z cukinii w sosie winegret