Składniki:
- mieso wieprzowe (250 gramów)
- filet z piersi indyka (250 gramów)
- makaron nitki (200 gramów)
- groszek zielony mrożony (200 gramów)
- marchewka (2 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- kapusta włoska (według uznania)
- por (1 sztuk)
- pędy bambusa marynowane (2 łyżek stołowych)
- olej (2 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczoną marchewkę pokroić w słupki. Kawałek oczyszczonej kapusty posiekać. Oczyszczony por pokroić w krążki. Oczyszczoną cebule posiekać. Cebule zeszklić na oleju, dodać pokrojone mięso i podsmażyć. Dodać warzywa oraz mrożony groszek. Całość oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 10 minut.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do warzyw razem z pędami bambusa i wymieszać.. Chwile smażyć i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do warzyw razem z pędami bambusa i wymieszać.. Chwile smażyć i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
6 osób