Składniki:
- owoce bzu (1 kilogramów)
- cukier (1,5 szklanek)
- pomarancza (1 sztuk)
- kolendra, nasiona (10 sztuk)
- cynamon, laska (1 sztuk)
Przygotowanie:
Pomarańczę wyparzyć i dobrze wyszorować. Pokroić razem ze skórką na mniejsze kawałki i zmiksować na gładko.
Do garnka włożyć oczyszczone owoce bzu, cukier, zmiksowaną pomarańczę, nasiona kolendry oraz laskę cynamonu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut (nie dłużej). Przecedzić przez gazę i wlać do butelki. Pić często po 1/2 szklanki.
Do garnka włożyć oczyszczone owoce bzu, cukier, zmiksowaną pomarańczę, nasiona kolendry oraz laskę cynamonu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut (nie dłużej). Przecedzić przez gazę i wlać do butelki. Pić często po 1/2 szklanki.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
1 osoby