Składniki:
- truskawki (250 gramów)
- mąka ziemniaczana (1 łyżek stołowych)
- sok jabłkowy (1 litrów)
- naleśniki (2 sztuk)
- cukier (1 łyżek deserowych)
- cukier puder (1 szczypta)
Przygotowanie:
Truskawki umyj zmiksuj.
Sok zagotuj, dodaj zmiksowane truskawki, cukier i rozprowadzoną w szklance wody mąkę ziemniaczaną. Gotuj, aż cała zupa zgęstnieje. Naleśniki ciasno zroluj, pokrój je w paski. Można je dla ozdoby troszkę posypać cukrem pudrem. podawać z zupą.
Sok zagotuj, dodaj zmiksowane truskawki, cukier i rozprowadzoną w szklance wody mąkę ziemniaczaną. Gotuj, aż cała zupa zgęstnieje. Naleśniki ciasno zroluj, pokrój je w paski. Można je dla ozdoby troszkę posypać cukrem pudrem. podawać z zupą.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
1 osoby