Składniki:

  • olej (według uznania)
  • cebula (2 sztuk)
  • pierś z kurczaka (2 sztuk)
  • woda (0,5 litrów)
  • kostka rosołowa (2 kostek)
  • papryka (4 sztuk)
  • pomidor (1 sztuk)
  • koncentrat pomidorowy (1 łyżek stołowych)
  • czerwona fasola (1 puszka)
  • wegeta (według uznania)
  • pieprz chili (według uznania)
  • papryka mielona ostra (według uznania)

Przygotowanie:

Do garnka wlać olej rozgrzać go i zeszklić cebule pokrojoną w kostkę.Chwile pogotować.Pierś pokroić i dodać do cebulki wszystko razem poddusić. Wlać 0,5litra wody,i rozpuścić kostki rosołowe.Papryki pokroić w grubszą kostkę wrzucić do garnka do tego dodać koncentrat pomidorowy.Następnie dodać fasolkę i przyprawić przyprawami tak żeby była troszkę ostra.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

10 osób

Warzywne rozmaitości z ryżem

Sałatka z tuńczyka z oliwkami