Składniki:
- olej (według uznania)
- cebula (2 sztuk)
- pierś z kurczaka (2 sztuk)
- woda (0,5 litrów)
- kostka rosołowa (2 kostek)
- papryka (4 sztuk)
- pomidor (1 sztuk)
- koncentrat pomidorowy (1 łyżek stołowych)
- czerwona fasola (1 puszka)
- wegeta (według uznania)
- pieprz chili (według uznania)
- papryka mielona ostra (według uznania)
Przygotowanie:
Do garnka wlać olej rozgrzać go i zeszklić cebule pokrojoną w kostkę.Chwile pogotować.Pierś pokroić i dodać do cebulki wszystko razem poddusić. Wlać 0,5litra wody,i rozpuścić kostki rosołowe.Papryki pokroić w grubszą kostkę wrzucić do garnka do tego dodać koncentrat pomidorowy.Następnie dodać fasolkę i przyprawić przyprawami tak żeby była troszkę ostra.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
10 osób