w ,

Zapiekane warzywa

Składniki:

  • cytryna (3 sztuk)
  • bakłażan (2 sztuk)
  • pomidor (3 sztuk)
  • ogórek (3 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • masło (według uznania)

Przygotowanie:

Warzywa bakłażan, ogórek, pomidor i cytryna wszystko wymyć dokładnie pod bieżącą letnią wodą. Następnie wszystkie skroić w paski około 2 cm każdy (tylko cytrynkę troszkę cieniej)później wszystko układać na blaszce wysmarowanej masłem na przemian cytryna,bakłażan, pomidor ogórek i tak dopóki warzywa się nie skończą. Już gotowe wstawić do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 150 stopni C piec póki nie będą miały złotawego koloru.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

4 osób

Zupa ogórkowa kwaśna

Wietnamskie placuszki