w

Z porów

Składniki:

  • pory (2 sztuk)
  • Duze winne jabłka (2 sztuk)
  • seler naciowy (4 łodyga)
  • sok z cytryny (1 łyżek stołowych)
  • kefir (250 dekagramów)
  • musztarda (1 łyżek deserowych)
  • cukier (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Białe części pora pokroić w cienkie plastry, starannie wypłukać i osączyć na sicie. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki. wszystko wymieszać z kefirem i musztardą. Posłodzić i posolić do smaku. Podawać do dan z wieprzowiny i ryb

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

3 osób

Naleśniki leśniczego

Wyborna szarlotka