Składniki:
- wołowina (50 dekagramów)
- olej sojowy (5 łyżek stołowych)
- cebula (25 dekagramów)
- piwo (1 litrów)
- ziemniak (1 kilogramów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Pokroić mięso na kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wrzucić do niego oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Wlać piwo, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wrzucić oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknąć i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
4 osób