w

Wołowina z kartoflami duszona w piwie

Składniki:

  • wołowina (50 dekagramów)
  • olej sojowy (5 łyżek stołowych)
  • cebula (25 dekagramów)
  • piwo (1 litrów)
  • ziemniak (1 kilogramów)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Pokroić mięso na kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wrzucić do niego oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Wlać piwo, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wrzucić oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknąć i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

4 osób

Pomidorowo-truskawkowy

Owocowe tiramisu z czekoladą