Składniki:
- polędwica wołowa (1 sztuk)
- por (3 sztuk)
- pieczarka (0.25 kilogramów)
- kapusta pekińska (0.5 sztuk)
- konina (według uznania)
- makaron shirataki (0.25 kilogramów)
- jajko (4 sztuk)
- łój wołowy (według uznania)
- shoyu (0.5 szklanek)
- deshi (1 szklanek)
- cukier (4 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
1. Częściowo zamrożone mięso pokrajać na bardzo cienkie poziome płaty.
2. Połączyć składniki sosu, wlać do dzbanka, postawić na stole obok 4 miseczek zawierających całe żółtka.
3. Większą, głęboką patelnię umieścić na przenośnej płytce gazowej lub elektrycznej, postawić na lub obok nakrytego stołu.
4. Wyłożyć wołowinę, jarzyny, twaróg i makaron na duży półmisek, postawić przy patelni.
5. Mocno rozgrzaną patelnię, smarować nabitym na widelec kawałkiem łoju.
6. Włożyć 1/4 mięsa, lekko obsmażyć, aż straci czerwony kolor.
7. Do 1/4 sosu, dodać trochę makaronu, jarzyn i twarogu, dusić przez 3 min. (jarzyny muszą być chrupkie):
8. Każdy biesiadnik wybiera sobie kawałki mięsa, jarzyny, ser i makaron, zanurza przed jedzeniem w miseczce z żółtkiem.
9. Pozostałe składniki smażyć stopniowo w miarę ubywania potrawy.
Proporcje dla 6-8 osób
2. Połączyć składniki sosu, wlać do dzbanka, postawić na stole obok 4 miseczek zawierających całe żółtka.
3. Większą, głęboką patelnię umieścić na przenośnej płytce gazowej lub elektrycznej, postawić na lub obok nakrytego stołu.
4. Wyłożyć wołowinę, jarzyny, twaróg i makaron na duży półmisek, postawić przy patelni.
5. Mocno rozgrzaną patelnię, smarować nabitym na widelec kawałkiem łoju.
6. Włożyć 1/4 mięsa, lekko obsmażyć, aż straci czerwony kolor.
7. Do 1/4 sosu, dodać trochę makaronu, jarzyn i twarogu, dusić przez 3 min. (jarzyny muszą być chrupkie):
8. Każdy biesiadnik wybiera sobie kawałki mięsa, jarzyny, ser i makaron, zanurza przed jedzeniem w miseczce z żółtkiem.
9. Pozostałe składniki smażyć stopniowo w miarę ubywania potrawy.
Proporcje dla 6-8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
8 osób