w ,

Wołowina duszona z białą rzodkiewką

Składniki:

  • zrazówka (0.25 kilogramów)
  • dymka (5 sztuk)
  • rzodkiewki (0.5 szklanek)
  • sos sojowy (2 łyżek stołowych)
  • olej jadalny (2 łyżek stołowych)
  • glutasól (według uznania)

Przygotowanie:

1. Rzodkiewkę umyć, osączyć.
2. Mięso częściowo zamrożone pokrajać w bardzo cienkie plasterki.
3. Na mocno rozgrzanej patelni z olejem obsmażać mięso ze wszystkich stron przez 3 min.
4. Dodać dymkę i białą rzodkiewkę, mieszając smażyć na dużym ogniu przez 2 min.
5. Dodać sos sojowy lub maggi z wodą i glutasól, dusić przez 3 min. W razie potrzeby podlać1-2 łyżkami wody.
6. Podawać z ryżem i ogórkiem konserwowym.
Proporcje dla 2-3 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

3 osób

Barbara

Sushi