w ,

Wieprzowina smażona z imbirem

Składniki:

  • schab (0.25 sztuk)
  • imbir (0.5 łyżek stołowych)
  • wódka (1 łyżek deserowych)
  • olej jadalny (1 łyżek deserowych)
  • sos sojowy (0.5 szklanek)

Przygotowanie:

1. Sos sojowy lub maggi połączyć z wodą i cukrem. Zagotować.
2. Gorącym płynem zalać mięso, wymieszać ź imbirem, odstawić na 30 min:
3. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obrócić po zmianie koloru, smażyć jeszcze przez chwilę.
4. Podawać natychmiast ze smażonym ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

3 osób

Cielęca wątróbka w sosie śmietanowym

Jajka w majonezowej pierzynce