Składniki:
- schab (0.25 sztuk)
- imbir (0.5 łyżek stołowych)
- wódka (1 łyżek deserowych)
- olej jadalny (1 łyżek deserowych)
- sos sojowy (0.5 szklanek)
Przygotowanie:
1. Sos sojowy lub maggi połączyć z wodą i cukrem. Zagotować.
2. Gorącym płynem zalać mięso, wymieszać ź imbirem, odstawić na 30 min:
3. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obrócić po zmianie koloru, smażyć jeszcze przez chwilę.
4. Podawać natychmiast ze smażonym ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób
2. Gorącym płynem zalać mięso, wymieszać ź imbirem, odstawić na 30 min:
3. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obrócić po zmianie koloru, smażyć jeszcze przez chwilę.
4. Podawać natychmiast ze smażonym ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
3 osób