Składniki:

  • Cherry brandy (20 mililitrów)
  • rum (40 mililitrów)
  • sok z pomarańczy (60 mililitrów)
  • sok z limy (20 mililitrów)
  • syrop Grenadine (według uznania)
  • ananas w plastrach (1 sztuk)
  • wiśnia maraskino (1 sztuk)
  • ananas liście (1 sztuk)

Przygotowanie:

Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać wszystkie składniki w następującej kolejności:sok z pomarańczy, sok z limy, Cherry Brandy, Myer`s Rum. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać nim 20s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Przelać przez sitko do wysokiego, rozszerzającego się ku górze kielicha i wrzucić 3 kostki lodu. Dodać kilka kropli syropu Grenadine tak, aby utworzyły purpurową smugę. Kielich przybrać kwiatem zrobionym z liści i plastra ananasa oraz wisienki koktajlowej.

Czas przygotowania:

5 minut

Porcja dla:

1 osoby

Piersi kurczaka z limonką

Strudel jabłkowo-makowy