Składniki:
- Cherry brandy (20 mililitrów)
- rum (40 mililitrów)
- sok z pomarańczy (60 mililitrów)
- sok z limy (20 mililitrów)
- syrop Grenadine (według uznania)
- ananas w plastrach (1 sztuk)
- wiśnia maraskino (1 sztuk)
- ananas liście (1 sztuk)
Przygotowanie:
Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać wszystkie składniki w następującej kolejności:sok z pomarańczy, sok z limy, Cherry Brandy, Myer`s Rum. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać nim 20s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Przelać przez sitko do wysokiego, rozszerzającego się ku górze kielicha i wrzucić 3 kostki lodu. Dodać kilka kropli syropu Grenadine tak, aby utworzyły purpurową smugę. Kielich przybrać kwiatem zrobionym z liści i plastra ananasa oraz wisienki koktajlowej.
Czas przygotowania:
5 minut
Porcja dla:
1 osoby