Składniki:
- papryka zielona (2 sztuk)
- szynka (100 gramów)
- pomidory (4 sztuk)
- kukurydza (1/2 puszka)
- awokado (1/2 sztuk)
- cytryna (1 sztuk)
- majonez (2 łyżek stołowych)
- sos do tacos (100 mililitrów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- Tacos (12 sztuk)
- sałata lodowa (200 gramów)
Przygotowanie:
Papryki przekroić na pół i pokroić w paski. Szynkę pokroić w plasterki, następnie w cienkie paseczki.
Pomidory pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z papryką, szynką i pomidorami.
Awokado obrać, miąższ pokroić i zmiksować z sokiem cytrynowym. Dodać majonez i sos do tacos, doprawić solą i pieprzem. Sos wymieszać z warzywami z szynką.
Tacos upiec w piekarniku według wskazówek na opakowaniu. Liście sałaty pokroić w cienkie paski i delikatnie wymieszać z sałatką. Upieczone tacos napełnić porcjami sałatki i natychmiast podawać.
Pomidory pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z papryką, szynką i pomidorami.
Awokado obrać, miąższ pokroić i zmiksować z sokiem cytrynowym. Dodać majonez i sos do tacos, doprawić solą i pieprzem. Sos wymieszać z warzywami z szynką.
Tacos upiec w piekarniku według wskazówek na opakowaniu. Liście sałaty pokroić w cienkie paski i delikatnie wymieszać z sałatką. Upieczone tacos napełnić porcjami sałatki i natychmiast podawać.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
6 osób