w ,

Tacos z sałatką paprykowo-szynką

Składniki:

  • papryka zielona (2 sztuk)
  • szynka (100 gramów)
  • pomidory (4 sztuk)
  • kukurydza (1/2 puszka)
  • awokado (1/2 sztuk)
  • cytryna (1 sztuk)
  • majonez (2 łyżek stołowych)
  • sos do tacos (100 mililitrów)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • Tacos (12 sztuk)
  • sałata lodowa (200 gramów)

Przygotowanie:

Papryki przekroić na pół i pokroić w paski. Szynkę pokroić w plasterki, następnie w cienkie paseczki.
Pomidory pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z papryką, szynką i pomidorami.
Awokado obrać, miąższ pokroić i zmiksować z sokiem cytrynowym. Dodać majonez i sos do tacos, doprawić solą i pieprzem. Sos wymieszać z warzywami z szynką.
Tacos upiec w piekarniku według wskazówek na opakowaniu. Liście sałaty pokroić w cienkie paski i delikatnie wymieszać z sałatką. Upieczone tacos napełnić porcjami sałatki i natychmiast podawać.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

6 osób

Zupa mleczno – jogurtowa

Kasza gryczana z sosem z grochu