w

Suflet z dżemu

Składniki:

  • dżem (4 łyżek stołowych)
  • cukier (2 łyżek stołowych)
  • białko (3 sztuk)
  • cukier waniliowy (1 sztuk)

Przygotowanie:

Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać po trochu pozostałe produkty. Wyłożyć masę do wysmarowanej . margaryną i wysypanej tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Wstawić do szybkowaru (forma powinna być podniesiona w stosunku do dna szybkowaru, stać np. na podstawce), do którego, wlać 1-2 szklanki wrzątku. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na gorąco.

Czas przygotowania:

25 minut

Porcja dla:

3 osób

Sałatka z owoców

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym