Składniki:
- śledzie solone (30 dekagramów)
- cebula (1 sztuk)
- jajko (1 sztuk)
- cytryna (1 sztuk)
- oliwa (1 łyżek deserowych)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Śledzie moczyć 3-4 godziny, a następnie oczyścić, zdjąć
skórę, odfiletować i drobno posiekać.
Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, wymieszać ze
śledziami. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
Śledzie przybrać cząstkami jajek i plasterkami cytryny.
Podawać jako przystawkę.
skórę, odfiletować i drobno posiekać.
Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, wymieszać ze
śledziami. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
Śledzie przybrać cząstkami jajek i plasterkami cytryny.
Podawać jako przystawkę.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
2 osób