w , , ,

Sałatka owocowa z truskawkami

Składniki:

  • Melony cantaloupe (4 sztuk)
  • truskawki (200 gramów)
  • mango (1 sztuk)
  • likier Maraschino (40 gramów)
  • listki mięty (według uznania)

Przygotowanie:

Z każdego melona odciąć 1/3 część u nasady. Po usunięciu pestek z miąższu wyciąć kulki za pomocą specjalnego nożyka tak, aby pozostał brzeg o szerokości około 1cm.
Wydrążone melony zachować, gdyż posłużą jako salaterki.
Duże owoce przekroić na pół lub pokroić w ćwiartki. Mango pokroić w cienkie plastry.
Kulki melonów, truskawki i mango ułożyć dekoracyjnie w wydrążonym melonach. Każdą porcję sałatki polać likierem. Listkami mięty udekorować sałatkę

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

4 osób

Pikantne zraziki w piwie

Klopsiki mięsno – ziemniaczane