Składniki:
- Melony cantaloupe (4 sztuk)
- truskawki (200 gramów)
- mango (1 sztuk)
- likier Maraschino (40 gramów)
- listki mięty (według uznania)
Przygotowanie:
Z każdego melona odciąć 1/3 część u nasady. Po usunięciu pestek z miąższu wyciąć kulki za pomocą specjalnego nożyka tak, aby pozostał brzeg o szerokości około 1cm.
Wydrążone melony zachować, gdyż posłużą jako salaterki.
Duże owoce przekroić na pół lub pokroić w ćwiartki. Mango pokroić w cienkie plastry.
Kulki melonów, truskawki i mango ułożyć dekoracyjnie w wydrążonym melonach. Każdą porcję sałatki polać likierem. Listkami mięty udekorować sałatkę
Wydrążone melony zachować, gdyż posłużą jako salaterki.
Duże owoce przekroić na pół lub pokroić w ćwiartki. Mango pokroić w cienkie plastry.
Kulki melonów, truskawki i mango ułożyć dekoracyjnie w wydrążonym melonach. Każdą porcję sałatki polać likierem. Listkami mięty udekorować sałatkę
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
4 osób